25 Ocak 2012 Çarşamba

Rebiülevvel ayının fazileti

Rebiülevvel ayı Kamerî ayların üçüncüsüdür.Bu ayRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi adınıRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi Arapça "bahar" demek olan "rebi" kelimesinden almıştır. Çiçeklerin açtığı zamana Rebiul-Evvel denilmekteydi.

Resulullah (sas)Rebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi bu ayda dünyaya geldiği içinRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi ayların şereflilerindendir.Çoğunluğun kabul ettiği görüşe göreRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi Resulullah (sas)Rebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi bu ayın on ikinci gününde doğmuştur.Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bunun için bu günRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir. Bundan dolayıRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi Resulullah (sas) için yazılan mevlidler ve diğer eserlerde Rebiulevvel ayının bu günü özel bir değere sahiptir. Rebiülevvel ayının böyle bir olayın tarihi olmasıRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi müslümanların bu ay içerisindeRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi bilhassa on ikinci gecesinde ihtiyaç sahiplerine ikramlarda bulunarakRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi Resulullah (sas)'in hatırasını canlı tutmaya çalışırlar.

Peygamberimizin dünyaya teşrifleriRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi dünyanın en büyük hadiselerinden birincisini teşkil eder.O’nun geleceği semavi kitaplarda bütün peygamberlere bildirilmiş ve onlardan da Resulullah’ı bildirmek için ahd alınmıştı. O’nun gelmesiyle yeryüzündeki zülmani hislerRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi batıl duygular zail olmuşRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi hak hakikat kaim olmuştur.Hakikatı arayıcılarRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi O’nun ışığı altında
yürümüşler hala da bu ışık devam etmekteRebiülevvel Ayının Anlam Ve Önemi kıyamete kadar da devam edecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder