4 Ocak 2012 Çarşamba

Sırat Köprüsü'nü geçiş

Sırat Köprüsü'nü geçişte insanlar birkaç çeşittir:

Kimi cehenneme düşmekten kurtulur, kimi ona düşer. Bunlarında bir kısmı ebediyen kalacaktır. Kafir ve münafıkları gibi…Kimi de Allah-u Zülcelal'in uygun gördüğü bir zamana kadar kalır. Sonra ordan çıkar. Bunlar da asi mü'minlerdir. Bunlarda amellerine göre geç veya erken çıkarlar.
...
Kurtulanlardan ileri gelenleri amelleri günahlarından racih olan ve günahlardan salim olanlardır. Bunlar göz çıp kapayıncaya kadar kısa bir zaman içerisinde sırat köprüsünün üzerinden geçeceklerdir. Sonra şiddetli rüzgar gibi geçenler olur, sonra kuşun uçuşu gibi geçenler olur, süratle koşan at gibi geçenler olur. Bir kısmı süratle veya normal yürür geçer. Bir kısmı da emeklemekle üzerinden geçer.

Hülasa dünyada doğru yol üzerinde sebat nisbetinde ahiretteki sırat köprürüsünün üzerindeki sebatta o nisbettedir. Sırat köprüsünde bu geçişte kafirler cehenneme düşecek ve bu sebeple üzüntü duyacaklardır. Ayrıca mü'minlerin kurtuluşu Allah-u Zülcelal'in ihsan ve keremiyledir. Çünkü o, mü'minlere karşı çok şevkatli ve merhametlidir.

Dünyada iken, İslam yolunda ayrılmayan kimse Sırat Köprüsü'nü kolaylıkla geçer, oradan geçerken hiçbir engelle karşılaşmaz, hiçbir zahmet çekmez. Hatta Sırat Köprüsü'nü geçtiğinden bile haberi olmaz. Bunlardan haberi olmadığı için: “Sırat Köprüsü nerededir, cehennem nerededir?” diye meleklere sorar. Melekler de: “Sırattan geçtin, cehennemin ateşi imanındaki nur ile söndüğü için onu bilmiyorsun.” diye cevap verirler.

Kim ki, dünyadan doğru yoldan ayrılır, sapıklığa kapılarak kötü yoldan giderse, ahirette sırat köprüsünden geçerken büyük bir yükün altında ezilir, çeşitli korku ve endişelerle karşılaşarak azaplar ve ızdıraplar içinde kıvranır. Unutmayalım! İnsanın dünyada yaşadığı hayatın her anının hesabını vereceği o büyük gün mutlaka gelecektir. O gün Allah'a ve karşılaşacakları bu güne inanmış olanları Sırat Köprüsü'nü selametle geçecek ve cennet nimetlerine kavuşacak, inkar edenler ise Sırat Köprüsü'nden aşağı düşecek ve cehenneme gireceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder