7 Mart 2012 Çarşamba

GAVSIMIZDAN SOFİLERE TAVSİYELER

Ne is yaparsaniz yapin, niyyetinizde ALLAH celle celaluhu Rizasi olsun. Kalbinize ALLAH celle celaluhu'nun Rizasini yerlestirin. Yaptiginiz her iste bu olsun. Halim olun, yumusak olun. Tevazu sahibi olun. Sizleri tenkit edenlerin ellerini öpün. Onlari anlamaya calisin. Size ge...lenlerin anlattiklarina, karsi tarafi dinlemeden hüküm verm...eyin. Dinleyin, kizmayin, üstünlük taslamayin. Her iki tarafi dinleyin, öyle karar verin. Seriat'a kesinlikle uyun. Hissi ve duygusal davranmayin.

Sofilerin cogu ne yaptiginizi bilmeyebilir. Sıkıntılarınızı ALLAH celle celaluhu bilsin. Baskalarinin laflari sizleri yildirmasin. Her türlü sitem, sıkıntı , suclama olacak. Bunlari yasayacaksiniz. Yaptiginizi ALLAH celle celaluhu, sevdiginiz Zat'in hatiri icin yapin.

Mükafatini ALLAH celle celaluhu versin. Sabirli, mantikli olun. Her beraber istisare yaparak karar verin. Siyaset yapmayin!

Ancak cevredeki Müslümanlara hizmet edenlere yardimci olun. Su üstünde kalabilmek icin tezek olmak lazim. Tas olursaniz, dibe batarsiniz.

Naksibendi beyazdir. Leke kabul etmez. Gavs [Abdulhakim El Huseyni] Seyda'ya [Sultan Muhammed Rasid El Huseyni]'ye temiz teslim etti. Seyda'da temiz aldi. Bizde temiz teslim aldik , temiz teslim edecegiz. Bugüne kadar temiz geldi.

Fitne katillikten daha sedid'tir. Biri size biri hakkinda laf getirirse aslini ögrenmeden pesine düsmeyin, fitne icin geleni dinlemeyin. Haci da gelse, Hoca da gelse itibar etmeyin. Ömür 60-70 yildir, Ahiret ise Ebedul Ebed'tir.

Bizim cektiklerimizi görüyorsunuz. Saatlerce Ümmet-i Muhammed'i [aleyhisselam] kurtarmak icin ugrasiyoruz. Malimizi, canimizi feda ettik. Sizlerde, bir tane olsun, kurtarmaya calisin.

Peygamberler büyüktür. Sahabi ise [Peygamberin] ayaginin tozu olamaz. Evliyalarda Sahabenin ayaginin tozu olamaz. Peygamberler haric herkes hata yapar.

Mü'minler kardestir. Sofi kardesiniz ise, size öz kardesinizden daha sevimlidir. Manevi baba [Mürsid] Dünya babasindan daha kiymetlidir [bkz. Imam Ghazali / Eyyuhel Veled]. Manevi baba Cennete götürür. Imaninizi kurtarmaya calisir. Dünya babasi ise sizi keyf icin kazanmistir. Manevi baba ise sizi kolay kolay birakmaz.




‎''Nefsinizi,Ümmet-i Muhammed'in Menfaati İçin Feda Edin''
GAVS-I SANİ Hz. (K.S)

''Sadatlar,ALLAH (C.C)'ın Dostlarıdır.Nazarları Dağları Yerinden Kaldırır''
GAVS-I SANİ Hz. (K.S)
...
'Birbirinizi Uyarınız,Hatalrınızı İkaz Ediniz.Bu Hususta Kesinlikle Darılmayınız'
GAVS-I SANİ Hz. (K.S)

''Eğer Siz Ahiret İçin Çalışırsanız,Dünya Sizin Peşinize Düşer''
GAVS-I SANİ Hz. (K.S)

''Hizmet Etmek İsteyen,Evvela Kendi Nefsini Islah Etsin Yeter''
GAVS-I SANİ Hz. (K.S)

''Bütün Ameller,Niyetle Salih Amele Döner''
GAVS-I SANİ Hz. (K.S)

''Kalp,Ancak Zikir İle Beslenir,Kuvvetlenir,Tatlanır,Hayat Bulur''
GAVS-I SANİ Hz. (K.S)

"Siz bu hizmetlerin hesabını Bana mı vereceğinizi zannediyorsunuz? Bu hizmetin sahibi Allah ve Rasulüdür.Hesabınıda Allah ve Rasulüne vereceksiniz."
GAVS-I SANİ Hz. (K.S)

''Nefs-i emmâre insandan bir an bile gafil olmuyor.Kedinin fareyi beklerken takındığı tavır gibi,sessiz bir şekilde insanın hata yapmasını bekliyor.Ne ibadet yapsa mağrur oluyor.Çok dikkatli,uyanık olmalıdır''
GAVS-I SANİ Hz. (K.S)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder